Rola przedsiębiorczości społecznej w redukcji nierówności społecznych.
Ostatecznymi składnikami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy oraz polifenole. Te trzy relacje zapewniają winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W każdym lub też razie, istnieje obszerna ilość substancji w gronach, jakie zapewniają smak. Substancje te są aktualne w błahych ilościach (ocenianych w pewnych momentach w milionowych częściach). Wszelkie te substancje dają winogronom specyficzny smak, określany, jako smak istotny. Smak podstawowy charakteryzuje każdą formę winorośli. Większa część składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Właśnie dlatego istotne jest, żeby tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia bazowego smaku każdemu winu – wina. Wypada rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest specyficznym zapachem pochodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, podczas gdy bukiet jest reprezentatywnym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona posiadają ten sam aromat, lecz inny bukiet.
2. Kliknij
3. Jak to zrobić
4. Link
5. Link